Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Maksat hassaten yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken inkıbaz noktaları kabil dış unsurları da belirtmelidir.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve bina denetçmüterakki, yangın merdiveni niyetını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın bütün aranjör gereklilikleri karşıtladığından ve güvenli bir boşaltma rotası katkısızlamada tesirli olduğundan sakıncasız olurlar.

Dairesel yangın merdivenleri umumiyetle çelik yahut betonarme üzere dayanıklı malzemelerden örgülmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda emniyetliği tedarik etmek derunin lüzumlu mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasarım hassaten elementlere karşı dulda sağlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem bapnın sıkı iyiceya kapanmasını sağlamaktır.

Pekâlâ yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir uzmanlık düzı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli nokta ise öfkee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi nâre dayanıklıdır.

Cümle Odası Yangın Kapıları : Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının katı nöbet otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapısı camlı olabilir.

Yangın merdiveni ile dayalı kanuncu düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni Yangın kapısı istanbul standartları da baz alınır.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir ateş çabucak kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak kuruluşda olmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler göz önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yerı sıra opsiyonel olarak kızılınan hidrolik ekip ile henüz sık tasarruf sağlanabilir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı dosdoğru itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayan Panik Ekip gestaltsında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç mahsus bu aparat bayağı işlevsel ve birinci sınıf olmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page